“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Mirjam Haverkort

Kantoor: Kemmers Familie Advocaten
9,3
Klanten vertellen

499 beoordelingen

Mirjam is werkzaam binnen de advocatuur sinds medio 2006. Gezien haar achtergrond en ruime ervaring binnen de Jeugdhulpverlening is Mirjam een gedreven allround familie-advocaat. Zij staat u bij op alle terreinen van het Personen- en Familierecht waaronder ook het Jeugdrecht en het Erfrecht. Mirjam is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), en de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten (VNJA).

Haar specialisatie binnen het Personen- & Familierecht is voor Mirjam een bewuste keuze. Vóór haar overstap naar de advocatuur heeft Mirjam bijna 15 jaar gewerkt binnen verschillende terreinen van Jeugdhulpverlening. De eerste jaren werkte Mirjam met kinderen en jongeren die noodgedwongen uit huis waren geplaatst. Later werd zij als gezinsvoogd verantwoordelijk voor de uitvoering van de maatregel ondertoezichtstelling. Vervolgens heeft Mirjam jongeren en hun ouders begeleid in het kader van de maatregel Jeugdreclassering. Tenslotte heeft Mirjam bij de Raad voor de Kinderbescherming binnen het civiele kader onderzoek gedaan naar de noodzaak van een kinderbeschermingsmaatregel. Gedurende deze periode studeerde Mirjam in deeltijd Nederlands Recht zodat zij medio 2006 de overstap kon maken naar de advocatuur.

Echtscheiding & mediation
Als het gaat om echtscheiding staat Mirjam voor een zorgvuldige afwikkeling met oog voor ieders belangen, met name die van de kinderen. Met kind-gesprekken heeft Mirjam de nodige ervaring, wat een belangrijke bijdrage kan leveren aan een geslaagd mediation traject. Waar mogelijk treedt Mirjam op als mediator, maar eveneens boekt zij als advocaat goede resultaten door het overleg te vinden tussen partijen. Ook als de gang naar de rechtbank moet worden gemaakt, houdt Mirjam een goede balans tussen zakelijk en betrokken, directief en invoelend, met altijd een billijke uitkomst in het vizier. Mirjam heeft de specialisatie-opleiding Personen- en Familierecht gevolgd en is lid van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

Overige familierecht
Naast echtscheiding kunt u bij Mirjam eveneens terecht voor bijstand betreffende o.a. kinderalimentatie, partneralimentatie, omgang & ouderschapsplan, gezag, erkenning, vaststelling vaderschap, adoptie, naamswijziging, en bewind- & mentorschap.

Erfrecht
Tevens staat Mirjam u bij in erfrechtkwesties. Erfrecht is een complex rechtsgebied, wat het voor de ‘gewone burger’ lastig maakt om de situatie te doorgronden én te bepalen wat rechtens juist is. Daarbij vragen familieverhoudingen vaak om een zorgvuldige begeleiding, waarbij voldoende oog is voor de emotionele aspecten die vaak een rol spelen in hetgeen partijen verdeeld houdt. In de afwikkeling van een nalatenschap kan mediation uitkomst bieden. Indien dat niet meer mogelijk is zoekt Mirjam de oplossing in het minnelijk overleg tussen de wederzijdse advocaten. Als er voor de verdeling van de nalatenschap tóch geprocedeerd moet worden bij de rechtbank, dan bent u bij Mirjam in goede handen. Mirjam heeft de specialisatie-opleiding Erfrecht gevolgd bij de vFAS.

Jeugdrecht
Heeft u bijstand nodig in het kader van een beschermingsmaatregel zoals een ondertoezichtstelling of beëindiging van het gezag? Met haar jarenlange ervaring binnen de Jeugdhulpverlening maakt Mirjam het verschil. Als ouders voor het eerst in aanraking komen met instanties van jeugdzorg, dan overvalt hen vaak een gevoel van onmacht. Veel ouders weten niet dat zij een eigen Plan van Aanpak mogen opstellen, samen met hun eigen netwerk. Mirjam kan u de weg wijzen naar het opstellen van zo’n Familiegroepsplan. Als bij de uithuisplaatsing van uw kind een omgangsregeling wordt vastgesteld waar u het niet mee eens bent, dan kunt u bij de rechtbank vragen om een andere regeling. De termijnen daarvoor zijn kort, dus neemt u snel contact op met Mirjam als u hierover vragen heeft. Mirjam heeft de specialisatie-opleiding Jeugdrecht gevolgd en is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

Hand op de inhoud, zacht op de relatie, met het hart voor een billijke uitkomst.

Rechtsgebieden particulier:

  • Erfrecht
  • Jeugdrecht
  • Personen- en Familierecht

    Neem contact op met Mirjam Haverkort

    Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocaat Mirjam Haverkort. Wij zijn bereikbaar op 0229-745394.

    Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.