Wij helpen jou graag met al jouw vragen en zaken rondom de hypotheek en echtscheiding.

Bij een scheiding moeten veel zaken geregeld worden. Jullie moeten ook beslissen wat er gebeurt met jullie woning. De beslissing over jullie woning heeft ook fiscale gevolgen. Iedereen zal met veel vragen zitten bij echtscheiding en een koophuis. Kan ik na de scheiding de woning overnemen zodat ik in mijn huis kan blijven wonen, moet ik verplicht mijn partner uitkopen uit de woning of moet ik juist uitgekocht worden door mijn ex en kan ik bij scheiding de hypotheek overnemen? En al dit soort vragen zijn best logisch want er zijn zo veel mogelijkheden en die zijn helemaal afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en dat betekent maatwerk.

Kun je na scheiding de woning overnemen? Onze hypotheekadviseur geeft je snel inzicht.

Wij werken samen met Hypotheek Visie. Hun ervaren echtscheidingsspecialisten helpen je met alle vragen rondom jullie woning en de scheiding. Zo weet je gauw of je jouw partner kunt uitkopen en de woning kan overnemen. Plan een vrijblijvend oriënterend gesprek in met een ervaren hypotheekadviseur van Hypotheek Visie voor inzicht in jouw mogelijkheden en die van je (ex)-partner. Advies waar en wanneer je maar wilt. Hypotheek Visie vergelijkt vrijwel alle banken en geldverstrekkers zodat je een compleet beeld krijgt van alle opties.

Klanten beoordelen Hypotheek Visie met een 9,6 op Advieskeuze

Wat kunnen wij voor jou doen?

Vul onderstaand contactformulier in.

Hypotheek Visie belt je terug om een vrijblijvend oriënterend gesprek in te plannen.

Hypotheek Visie geeft jou advies op maat. Zo weet je snel wat jouw mogelijkheden zijn en kan je verdere stappen ondernemen.

Wat vinden onze klanten?

Ik wil een oriënterend gesprek met Hypotheek Visie

  • Vul jouw gegevens in op onderstaand formulier.
  • Een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie neemt vervolgens contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

9,6
Klanten vertellen

1096 beoordelingen

"Ik had veel eerder contact moeten zoeken

Linda zette mij weer met beide voeten op de grond: wees zakelijk en geen emotioneel gedoe er doorheen. Zo'n goed en duidelijk en recht voor de raap advies gekregen! Bedankt"

Andere normen voor hypoheek bij echtscheiding

De overwaarde van jullie huis bij scheiding kan enorm zijn in deze huidige woningmarkt en de oplopende huizenprijzen. Daarmee kan het uitkopen van je partner onmogelijk lijken. Toch kunnen er bij echtscheiding en het uitkopen van de ex andere normen gelden dan bij het afsluiten van een hypotheek in een normale situatie. Zo kun je toch de woning overnemen. Banken mogen namelijk in het geval van scheiding afwijken van de geldende hypotheeknormen. Hier zitten wel voorwaarden aan verbonden. Zo is een belangrijke voorwaarde de betaalbaarheid van de hypotheeklasten. Door gebruik te maken van bepaalde regelingen bij echtscheiding bestaat dus de kans dat je de hypotheek bij scheiding kan overnemen en je het huis na je scheiding op één naam kan zetten.

Vrijblijvend hypotheekadvies

Scheiden met een koophuis en huis op 1 naam zetten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Maar ook bij andere vragen helpen we jou. Bijvoorbeeld als je wil weten of je de hypotheek kan overnemen na de scheiding? Of is het uitkopen van je partner verplicht? Wanneer je gaat scheiden met een koophuis zijn er veel scenarios mogelijk. Het is belangrijk deze allemaal op een rij te zetten zodat je de juiste keuze kunt maken. Tijdens een vrijblijvend hypotheekadvies kom je er snel achter of bijvoorbeeld het uitkopen van je partner mogelijk is. Of misschien ben jij wel degene die uitgekocht wordt door jouw ex. Het kan ook zijn dat het verplicht is om het huis te verkopen bij een echtscheiding. Dit kan het geval zijn als je ondanks de afwijkende hypotheeknormen de hypotheek niet kan overnemen bij een scheiding. De overwaarde van het huis wordt vervolgens na de scheiding verdeeld.

Nieuwe woning kopen tijdens echtscheiding?

Wil je een nieuw huis kopen tijden de scheiding? Ook dan kun je je door ons laten adviseren en bekijken we of het mogelijk is al een nieuw huis te kopen. Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend hypotheekadvies