“Sinds 2005 jouw online juridische hulp”

Arno Diederen, Legal Mediator

Bij Arno Diederen kunt u terecht voor mediaton. Ik help u uw familierecht-, arbeids- en erfrechtzaak samen op te lossen. Sinds 2006 is mijn kantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam. Als legal mediator ligt de nadruk op het in onderling overleg oplossen van problemen. Als voormalig advocaat (1988-2022) let ik ook op de juridische houdbaarheid van de afspraken.

Mediation

Graag nodig ik u uit voor een telefonisch overleg om samen na te gaan of en hoe het beste aan uw verwachtingen voldaan kan worden. Meestal plan ik vervolgens eerst een gezamenlijke bijeenkomst met alle betrokkenen. Als de verhoudingen al ernstig verstoord zijn, kan het verstandig zijn dat ik eerst als een soort informateur bij iedereen verken hoe men in de kwestie staat. Bij zo’n verkenning blijft alles wat ik aan informatie verzamel vertrouwelijk voor de andere betrokkenen. Vervolgens kan ik dan een voorstel doen hoe ik denk dat het overleg over het probleem het beste aangepakt kan worden. Desnoods kan een deel van het traject on-line (via internet of andere electronisch communicatie) gaan, bijvoorbeeld als betrokkenen in het buitenland verblijven of als men echt niet met elkaar aan tafel wil.

Werken aan oplossing

Als mediator houd ik de regie in handen, partijen werken zelf onder mijn begeleiding samen aan de oplossing. De meerwaarde van de mediator bestaat er uit dat hij partijen ondanks ogenschijnlijk onoverbrugbare problemen met diverse technieken en methoden vaak toch kan helpen bij het vinden van een uitweg. Omdat bij de afwikkeling van een nalatenschap vaak grote persoonlijke tegenstellingen naar boven komen hebben de betrokkenen er vaak grote moeite mee om met elkaar aan tafel te zitten. Vaak voer ik met de verschillende betrokkenen dan ook apart (vertrouwelijk) overleg. Soms alleen om te bekijken hoe impasses het beste doorbroken kunnen worden, maar soms ook wordt het traject volledig afgewikkeld zonder dat er een plenaire bijeenkomst plaatsvindt, enkel omdat men met alleen een zakelijke afspraak het hoofdstuk wil afsluiten. U wordt zodanig geïnformeerd dat u emotionele, juridische en (tot op zekere hoogte)fiscale keuzes kunt maken en knopen kunt doorhakken, ook voor situaties die u nu nog niet kunt overzien. Want door jarenlange ervaring weet ik waar partijen in dit soort situaties tegen aan kunnen lopen. Soms lukt het om verstoorde familieverhoudingen dan toch weer te repareren. Soms wordt voorkomen dat ze verslechteren.

Vaststellingsovereenkomst

Gaandeweg wordt gewerkt aan een zogenaamde vaststellingsovereenkomst na mediation, waarin de afspraken neergelegd worden die ook juridische afdwingbaar zullen zijn als de definitieve versie zal zijn ondertekend. Iedere partij krijgt dat na ieder overleg in concept toegestuurd, zodat men dat thuis rustig kan bestuderen. Dit is tevens een beperkte vorm van verslaglegging.

Samen

Door met de partijen zelf samen te werken aan een oplossing komt een oplossing vaak sneller en goedkoper tot stand, zonder dat het conflict op de spits wordt gedreven met alle juridische complicaties van dien. Indien partijen behoefte hebben aan bijstand door eigen raadslieden/adviseurs, is daar vanzelfsprekend ruimte voor. Ook met hen wordt van tevoren afgestemd op hun wensen. Het komt voor dat men mij als bindend adviseur of arbiter een beslissing laat nemen om de laatste knopen door te hakken. Daarover kunnen afspraken gemaakt worden.Als de vaststellingsovereenkomst na mediation eenmaal is getekend heeft u allen duidelijkheid en houvast en weet ieder weer waar men aan toe is. U kunt uw energie weer richten op waar u mee bezig wilt zijn in plaats van op voortdurend opnieuw oplaaiende conflicten.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of bel 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).

Rechtsgebieden particulier:

  • Arbeidsrecht
  • Erfrecht
  • Mediation
  • Personen- en Familierecht

Diensten

  • koude uitsluiting

Neem contact op met Arno Diederen, Legal Mediator

Onze intakebalie staat je graag te woord voor juridische vragen of het maken van een afspraak met advocatenkantoor Arno Diederen, Legal Mediator. Wij zijn bereikbaar op 088-6002826.

Wij zijn tevens bereikbaar via onderstaand contactformulier. Je kunt hierop aangeven wanneer je door ons wil worden teruggebeld.

Arno Diederen

Arno Diederen Legal mediator Ik ben een ervaren legal mediator en was tot 2022 tevens advocaat. Ik help mensen aan oplossingen die ze samen niet […]

Bekijk profiel